Waterreus over clash met Van Bommel: 'Weggelopen voordat het écht vervelend werd'

Waterreus over clash met Van Bommel: 'Weggelopen voordat het écht vervelend werd'

04-02-2020 07:45
97

Ronald Waterreus haalde eind vorige maand hard uit naar de ontslagen PSV-trainer Mark van Bommel, die over zijn graf zou regeren. Volgens de oud-doelman was het tijd om zijn zegje te doen over de gang van zaken in Eindhoven.

Waterreus schreef in zijn column in De Limburger onder meer dat Van Bommel niet zal rusten 'voordat Toon Gerbrands en John de Jong gesneuveld zijn'. "Ik vond dat het tijd was dat het de oppervlakte bereikt. Ik voelde een zekere verplichting om dat te doen", vertelt Waterreus bij Sportforum van de NOS.

"Je moet hier geen grote tactische plannen achter zoeken", vervolgt Waterreus. "Mij houdt dit bezig. Ik heb heel lang bij die club gespeeld en ken daar zo'n beetje iedereen die daar rondloopt. Er is van alles aan de hand. Het voelde als een morele verplichting om daar mijn zegje over te doen. Ik sta er nog steeds voor honderd procent achter en ik trek er ook werkelijk geen woord van terug."

"Ik heb geen oorlog in de privésfeer met hem (Van Bommel, red.)", benadrukt Waterreus. "Natuurlijk is hij nu niet blij met me, dat begrijp ik heel goed. Maar ik heb het altijd heel goed met hem kunnen vinden." Toch vond er onlangs een 'confrontatie' plaats tussen de twee, bevestigt Waterreus. "Ik ben op een gegeven moment weggelopen, omdat ik dacht: voordat het misschien écht heel vervelend wordt, laat dan maar één iemand de verstandigste zijn."

Waterreus meent dat Van Bommel het volste recht heeft om hem aan te spreken naar aanleiding van de column. De oud-trainer van PSV was al vaker niet blij met zijn voormalige ploeggenoot vanwege diens kritische houding. "Dat beet Mark mij in dat gesprek ook toe, dat ik hem al vaker pittig had aangepakt."