Interesse in FC Den Bosch: 'Weet je dat je te maken hebt met slimme gasten'

Interesse in FC Den Bosch: 'Weet je dat je te maken hebt met slimme gasten'

04-02-2020 08:26 Laatste update: 22:07
58

Een overname is het enige dat de toekomst van FC Den Bosch kan garanderen. Het Maleisische Tune Group, dat ook eigenaar is van Queens Park Rangers, heeft interesse in de club uit de Keuken Kampioen Divisie.  

Vorig seizoen werd er een verlies gedraaid van drie ton, een jaar eerder zelfs meer dan een miljoen euro. Na het vertrek van Kakhi Jordania nam de club afscheid van een aantal dure spelers en werd er flink bezuinigd. Mocht het tot een overname door Tune Group komen, dan is het zeker denkbaar dat er spelers van de Engelse club op huurbasis naar Den Bosch komen.

"Ze doen er alles aan om succesvol te zijn. Het zijn hele ambitieuze gasten", vertelt Dirk Heesen. De huidige assistent-coach van ADO Den Haag was tussen december 2015 en december 2016 assistent bij QPR en maakte eigenaren Tony Fernandes en Kamarudin Meranun van dichtbij mee. "Als je ziet dat ze bijvoorbeeld ook vliegmaatschappij Air Asia in hun portfolio hebben, dan weet je dat je te maken hebt met een paar slimme gasten. Ik bedoel: je hebt geen honderden miljoenen op de bank staan omdat je een domme jongen bent, toch?"

Voorzitter Peter van Ieperen van de supportersvereniging van Den Bosch houdt nog een slag om de arm. "Laat het eerst allemaal maar eens langs de KNVB gaan. Tot die tijd zijn we gematigd positief", geeft hij aan.