Verbazing over transfers Sierhuis, Foor en Amrabat: 'Ik kijk er met jaloezie naar'

Verbazing over transfers Sierhuis, Foor en Amrabat: 'Ik kijk er met jaloezie naar'

04-02-2020 14:18
36

Kenneth Perez kijkt met verbazing naar de huidige ontwikkelingen op de transfermarkt. Steeds meer spelers maken de overstap naar landen als Saudi-Arabië en de Verenigde Staten om daar een hoog salaris op te strijken.

"Het is toch heerlijk om nu voetballer te zijn? Ik kijk er met jaloezie naar", vertelt Perez bij Voetbalpraat van FOX Sports. "De markt is zo breed geworden: je kan naar de Verenigde Staten, Saudi-Arabië, Rusland, je kan overal naartoe. Kaj Sierhuis, dat vond ik een heel opvallende transfer. Er was dus een club die dacht: Sierhuis, daar willen wij vier miljoen voor betalen." De spits, die door Ajax werd uitgeleend aan FC Groningen, vertrok naar Stade Reims.

Daarnaast waren er nog een aantal transfers tijdens de winterse transferperiode die verbazing opwekten bij Perez. "Amrabat voor twintig miljoen naar Fiorentina vond ik ook een heel opvallende transfer. Bij Utrecht was hij goed, bij Feyenoord: is hij wel goed genoeg? Nu ook Navarone Foor, in de bloei van zijn leven. Hij kiest voor Saudi-Arabië."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s