Update: 'Umtiti moet bijna 33 duizend euro betalen na aangerichte schade'

Update: 'Umtiti moet bijna 33 duizend euro betalen na aangerichte schade'

04-02-2020 20:18 Laatste update: 10-03-2020 22:03
18

FC Barcelona-verdediger Samuel Umtiti moet donderdag mogelijk verstek laten gaan tijdens het Copa del Rey-duel met Athletic Bilbao. Volgens het Catalaanse medium Esport3 hangt de Fransman een rechtszaak tegen zijn oude huisbaas boven het hoofd.

De verhuurder van de woning in Sant Just Desvern – net buiten Barcelona – heeft naar eigen zeggen recht op een bedrag van 183 duizend euro, vanwege de materiële schade die Umtiti heeft veroorzaakt. De 26-jarige Fransman zou onder meer enkele kranen, het zwembad en een parketvloer in de woning onherstelbaar vernield hebben.

De rechtszaak staat gepland voor donderdag, maar FC Barcelona speelt dan ook een uitwedstrijd in Bilbao: wanneer hij de zitting moet bijwonen, zou het voor Umtiti dus onmogelijk zijn om 's avonds in San Mamés op te draven. De advocaat van de centrale verdediger heeft volgens Esport3 al een verzoek tot uitstel ingediend: waarschijnlijk zal het Hof hier woensdag een beslissing over nemen.

De zaak-Umtiti doet denken aan die van zijn landgenoot en huidige teamgenoot Ousmane Dembélé. De vleugelaanvaller kwam in 2017 over van Borussia Dortmund, maar verzuimde toen om zijn sleutels in te leveren en liet het huis als een zwijnenstal achter.

Update: Samuel Umtiti moet een bedrag van 32.936 euro betalen voor de aagerichte schade in een huurwoning in Sant Just Desvern. De verdediger van FC Barcelona heeft volgens Marca al 13.814,41 euro betaald, waardoor er nog een bedrag van 19.121,97 euro openstaat voor de Fransman.