'Iedereen heeft zijn eigen game plan om het EK te halen, ik hoop op het mailtje'

'Iedereen heeft zijn eigen game plan om het EK te halen, ik hoop op het mailtje'

04-02-2020 21:56
37

AZ-doelman Marco Bizot is vastbesloten om zijn topseizoen te bekronen met een EK-deelname. De minst gepasseerde keeper van dit Eredivisie-seizoen beseft echter dat er meerdere kandidaten zijn, die elkaar niet veel ontlopen.

De Noord-Hollander weet al wat hem te doen staat de komende maanden. "Presteren, presteren en keihard werken. Meer kan ik ook niet doen", laat hij weten aan FOX Sports. "Als het lukt, is het de kers op de taart: iets fantastisch, wat ik de rest van mijn leven niet meer ga vergeten. Het is een doel op zich."

Terwijl Bizot in de vorm van zijn leven is, worstelen de meeste van zijn concurrenten met zichzelf: zo belandde Jeroen Zoet op de bank bij PSV en koos hij voor een tijdelijk vertrek naar FC Utrecht. "Dat is logisch. Hij moet natuurlijk ook spelen en wedstrijdritme opdoen om een goede kans te maken. " Een andere 'rivaal', Kenneth Vermeer, is tegenwoordig in de Amerikaanse competitie te bewonderen. Bizot wil zich echter niet te vroeg rijk rekenen. "Iedereen heeft zijn eigen strategie en game plan om het EK te halen. Ik kan alleen maar presteren en hopen dat ik die brief thuis krijg. Of dat mailtje tegenwoordig", corrigeert hij zichzelf lachend.

De sluitpost uit Hoorn moet zijn Oranje-debuut nog maken, hoewel hij al meerdere malen bij de selectie heeft gezeten. Oranje start het 'EK-jaar' eind maart met vriendschappelijke interlands tegen de Verenigde Staten en Spanje.