Liverpool B door tijdens snipperdag Klopp, Cocu treft Man U, Dortmund uit de beker

Liverpool B door tijdens snipperdag Klopp, Cocu treft Man U, Dortmund uit de beker

04-02-2020 22:58
27

Het B-team van Liverpool heeft zich alsnog geplaatst voor de achtste finales van de FA Cup. Shrewsbury Town, de nummer 16 van de League One, had een replay afgedwongen tegen de regerend Champions League-winnaar, maar ging op Anfield alsnog voor de bijl.

Liverpool-Shrewsbury Town 1-0
Dat The Reds niet zaten te wachten op nóg een wedstrijd, was wel duidelijk. Jürgen Klopp nam een snipperdag en liet de coaching over aan Neil Critchley: die stelde een B-team op, met onder meer Sepp van den Berg, Ki-Jana Hoever en Pedro Chirivella, in het verleden actief bij Go Ahead Eagles en Willem II. Shrewsbury Town hield lange tijd stand op Anfield en leek zelfs op voorsprong te komen: de VAR stak echter een stokje voor een treffer van Shaun Whalley.

In de slotfase deden de gasten zichzelf de das om. Ro-Shaun Williams taxeerde een lange bal van achteruit verkeerd en passeerde zijn uitgekomen doelman Max O'Leary: 1-0. Liverpool hield de voorsprong vast en treft Chelsea in de volgende FA Cup-ronde.

Derby County-Northampton Town 4-2
Ook het Derby County van Phillip Cocu treft een toptegenstander na een gewonnen replay. Northampton Town - dat twee divisies lager speelt dan The Rams - verloor met 4-2 op Pride Park. Dankzij veldgoals van Andre Wisdom, Duane Holmes en Jack Marriott en een benutte penalty van good old Wayne Rooney bleven Cocu en zijn ploeg in de beker. De nummer 13 van het Championship mag nu Manchester United ontvangen in de volgende ronde.

Werder Bremen-Borussia Dortmund 3-2
Werder Bremen presteert dramatisch in de Bundesliga en strijdt tegen degradatie, maar heeft zich in de DFB Pokal bij de laatste acht geschaard. Borussia Dortmund vond zijn beker-Waterloo in het Weser Stadion. Scherpschutter Erling Braut Haaland bracht BVB nog terug in de wedstrijd na treffers van Davie Selke en Leonardo Bittencourt. Niet lang daarna snelde oude Vitesse-bekende Milot Rashica richting 3-1. De aansluitingstreffer van Giovanni Reyna was van grote schoonheid, maar kwam te laat om Davy Klaassen en zijn teamgenoten van bekerwinst te houden.

Nantes FC - Paris Saint-Germain 1-2
Paris Saint-Germain heeft tijdens de Ligue 1-midweek een volgende stap richting de landstitel gezet. De Parijse veelvraat boekte op bezoek bij Nantes zijn zevende officiële overwinning op rij en heeft achtervolger Olympique Marseille voorlopig op 15 punten gezet. Kylian Mbappé had zaterdag nog ruzie met trainer Thomas Tuchel na een wissel, maar bereidde dinsdag 'gewoon' weer een treffer van Mauro Icardi voor. Thilo Kehrer verdubbelde de marge op aangeven van Ángel Di María: 0-2. Na de aansluitingstreffer van Moses Simon werd het weer even spannend, maar de drie punten kwamen niet meer in gevaar voor PSG.