Ergernis om VI-optreden Nijhuis: 'Ja hè hè, daar zijn al die beelden dus voor'

Ergernis om VI-optreden Nijhuis: 'Ja hè hè, daar zijn al die beelden dus voor'

04-02-2020 23:24
134

FOX Sports-commentator Vincent Schildkamp heeft maandag met gefronste wenkbrauwen naar Veronica Inside gekeken. Bas Nijhuis was aanwezig in de studio om tekst en uitleg te geven over het penaltymoment tijdens Ajax-PSV van zondagmiddag.

Sergiño Dest ging over de knie bij Olivier Boscagli, maar zowel arbiter Björn Kuipers als VAR Nijhuis vond het niet nodig om een penalty te geven. Kuipers erkende na afloop dat hij achteraf 'een voorkeur voor een penalty had' en ook Nijhuis gaf toe dat hij fout zat. "Maar als je daar gaat zitten en je wordt geconfronteerd met een fout en je zegt: ja, maar er zijn een aantal hoeken van waaruit je het kunt bekijken. Bij hoek 3 kon ik zien: honderd procent penalty. Maar bij hoek 1 ging ik twijfelen", wordt de arbiter uit Enschede geciteerd door Schildkamp bij Voetbalpraat op FOX Sports.

Deze uitleg ging er niet in bij de commentator. "Ja hè hè, daar zijn nou al die beelden voor bedacht, dat jij de beste hoek gaat pakken! Als een rechercheur een verkeersongeval gaat onderzoeken, gaat hij toch naar de ooggetuige die het dichtst bij staat?" Schildkamp vond het bovendien opmerkelijk dat de twee elkaar uit de wind hielden. "Ik kan het niet hard maken, maar ik heb echt het vermoeden dat Kuipers en Nijhuis – twee grote persoonlijkheden – tegen elkaar gezegd hebben: tenzij iemand een been verliest, gaan wij elkaar niet corrigeren. Daar heb ik me lekker aan zitten ergeren."