'PSV wil 'Madueke-model' vaker toepassen: aanvaller gaat contract verlengen'

'PSV wil 'Madueke-model' vaker toepassen: aanvaller gaat contract verlengen'

05-02-2020 07:08 Laatste update: 08:45
43

PSV wil nog jaren door met aanvaller Noni Madueke en is dan ook van plan het in 2021 aflopende contract van de Engelsman open te breken. Madueke wil in de toekomst terugkeren naar Engeland, maar ziet zijn toekomst de eerstkomende jaren nog in Eindhoven.

Dat weet het Eindhovens Dagblad dinsdag te melden. Aangezien het contract van Madueke in 2021 afloopt, wil PSV zo snel mogelijk zaken doen om mogelijke interesse in de aanvaller tegen te gaan. Het plan van de Eindhovense club is om het contract tot 2024 of 2025 te verlengen. Daarvoor staan naar verluidt alle seinen nu op groen.

Madueke koos er samen met zijn zaakwaarnemer anderhalf jaar geleden voor om naar Nederland te verkassen, omdat tieners in de Premier League bijna niet aan de bak komen. Afgelopen week was de zaakwaarnemer van Madueke al in Eindhoven om een aantal zaken door te spreken.

PSV laat zich met transfers van spelers als Memphis Depay en Steven Bergwijn zien als een club waar jonge spelers zich door kunnen ontwikkelen tot Premier League-niveau. PSV wil het 'Madueke-model' daarom vaker toe gaan passen, ook op defensief ingestelde spelers.