'Bad guy' Eriksen was 'zwarte schaap' bij Spurs: 'Kreeg schuld van veel dingen'

'Bad guy' Eriksen was 'zwarte schaap' bij Spurs: 'Kreeg schuld van veel dingen'

Gepubliceerd: woensdag 5 februari 2020 om 08:23wo 05-02-2020 om 08:23

Christian Eriksen geeft toe dat hij in zijn laatste jaar bij Tottenham Hotspur werd gezien als het 'zwarte schaap' binnen de selectie, omdat hij helder en duidelijk was over zijn toekomst bij de club. De Deen vertrok tijdens de winterse transferperiode naar Internazionale, waardoor een periode van 6,5 jaar bij Spurs werd afgesloten.

"Ik kreeg de schuld voor veel dingen, werd gezien als de bad guy", vertelt Eriksen in een uitgebreid interview met de BBC. "De laatste jaren in Engeland waren erg hectisch. Na wat ik zei in de zomer ging het alleen nog maar over het moment waarop ik zou vertrekken. Elke wedstrijd was het: gaat hij vertrekken of niet? Zelfs de fans op straat kwamen naar me toe om me te bedanken voor mijn tijd bij de club, maar ik stond er gewoon nog steeds onder contract, ik was nog niet weg."

De laatste periode bij de club was voor Eriksen geen makkelijke. "Als je een contract hebt dat bijna afloopt, ben je het zwarte schaap. Natuurlijk, ik hield het interview waarin ik erg eerlijk was over mijn toekomst. Ik had het gevoel dat ik eerlijk moest zijn, wilde me niet verschuilen zoals veel andere spelers doen. Ik las dat ik de slechte persoon in de kleedkamer was, sinds ik zei dat ik wilde vertrekken. "

Internazionale
Eriksen werd een aantal jaren terug in verband gebracht met Manchester United. Hij ging de gesprekken ook aan, maar een transfer in de afgelopen transferperiode lag nooit voor de hand. "Ik wilde een nieuwe uitdaging. Om dan in de Premier League te blijven, dat zou een makkelijke oplossing zijn geweest. Tuurlijk, een langer verblijf bij Spurs behoorde ook tot de mogelijkheden, maar ik wilde een nieuwe uitdaging in een nieuw land. Toen Inter concreet werd, was het geen moeilijke beslissing meer."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws