'Tsunami' treft Camp Nou: Spaanse kranten pakken groots uit met ruzie Messi-Abidal

'Tsunami' treft Camp Nou: Spaanse kranten pakken groots uit met ruzie Messi-Abidal

Gepubliceerd: woensdag 5 februari 2020 om 08:24wo 05-02-2020 om 08:24

Laatste update: woensdag 5 februari 2020 om 14:42wo 05-02-2020 om 14:42

De bom in het Camp Nou lijkt op barsten te staan. Sterspeler Lionel Messi opende dinsdagavond de aanval op technisch directeur Éric Abidal, en de Spaanse kranten smullen woensdagochtend van de verbale oorlog.

Vrijwel alle Spaanse sportmedia gebruikten de kop op de voorpagina om de ontstane ruzie onder de loep te nemen. AS uit Madrid spreekt van 'FC Chaos', terwijl Mundo Deportivo de situatie betitelt als een 'interne aardbeving'. De Catalaanse krant Sport neemt het woord 'Tsunami' in de mond in de kop van woensdagochtend en Marca vindt dat de Catalaanse club een kruidvat is geworden, en er is dus een bom op barsten staat in Barcelona.

Volgens Mundo Deportivo heeft de Catalaanse grootmacht een mediastilte uitgeroepen, om de interne problemen zo snel mogelijk in de kiem te smoren. Het gegeven interview van Abidal zou bedoeld zijn om het technische beleid van Barcelona richting de buitenwereld te verdedigen en de kritiek in de kiem te smoren. Het interview heeft echter averechts gewerkt, en een tikkende tijdbom gelegd onder zowel Barcelona als de functie van Abidal, nota bene oud-ploeggenoot van Messi.

Laatstgenoemde opende dinsdagavond via Instagram de aanval op zijn technisch directeur. 'Ik doe dit niet graag (het reageren op berichten in de media, red.), maar iedereen zou zich bewust moeten zijn van zijn verantwoordelijkheid: zowel de spelers als de beleidsbepalers. Als je het dan toch over spelers moet hebben, noem dan in ieder geval namen. Op deze manier krijg je alleen maar verhalen in de wereld die van geen kant kloppen', schreef Messi.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws