Update: Roda JC en De Jong bereiken akkoord en nemen definitief afscheid

Update: Roda JC en De Jong bereiken akkoord en nemen definitief afscheid

05-02-2020 09:45 Laatste update: 11-02-2020 15:54
119

Roda JC en Jean-Paul de Jong gaan uit elkaar. De Limburgse club, afgezakt naar de zeventiende plek in de Keuken Kampioen Divisie, is op non-actief gesteld.

Roda JC laat op de officiële website weten dat 'de tegenvallende resultaten van de afgelopen maanden doorslaggevend waren voor dit besluit'. De noodlijdende club won op 25 oktober 2019 (4-2 tegen NAC Breda) voor het laatst een competitiewedstrijd. Sindsdien pakte Roda nog maar zes punten in twaalf duels.

Assistent-trainer Maurice Verberne neemt voorlopig de taken over van De Jong, die afgelopen zomer instapte bij Roda. In Kerkrade was hij de opvolger van Robert Molenaar. Voetbal International meldde deze week dat De Jong een moeizame verhouding had met veel spelers en medewerkers.

Roda staat na 24 speelronden zeventiende in de Keuken Kampioen Divisie en heeft maar drie punten meer dan hekkensluiter Helmond Sport. Komende vrijdag wacht de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch.

Update: Roda JC en Jean-Paul de Jong hebben definitief afscheid van elkaar genomen. Beide partijen hebben overeenstemming bereikt over een vroegtijdig vertrek van de trainer. De voormalig middenvelder werd vorige week al op non-actief gesteld vanwege de teleurstellende resultaten. Naar verluidt zou hij zich echter ook onmogelijk hebben gemaakt in Kerkrade.

Roda heeft met Fons Groenendijk al een opvolger op het oog. De bij ADO Den Haag opgestapte coach kan opnieuw gaan samenwerken met technisch manager Jeffrey van As.