'Barça mag door speciale dispensatie transfermarkt op: twee spelers in beeld'

'Barça mag door speciale dispensatie transfermarkt op: twee spelers in beeld'

05-02-2020 11:32
82

Onverwacht nieuws uit Spanje: FC Barcelona kan zich bijna een week na het verstrijken van de transferdeadline nog versterken met een aanvaller. Speciale regelgeving van de Spaanse voetbalbond maakt dat mogelijk.

Meerdere media in Spanje, waaronder Catalunya Radio en AS, melden dat Barça van plan is de markt op te gaan door de blessure van Ousmane Dembélé. De Franse vleugelanvaller heeft op de training zijn hamstring volledig afgescheurd en komt dit seizoen niet meer in actie.

Een artikel in de regelgeving van de Spaanse voetbalbond maakt dispensatie mogelijk bij blessures die vijf maanden of langer duren. Barça lijkt daardoor de koe bij de horens te vatten en zich een week na het aflopen van de zomerse transferperiode nog te gaan versterken. Intern zou daar al meerdere keren over gesproken zijn.

Het is voor Barça wel alléén toegestaan om een vervanger te halen op de binnenlandse markt. Onder meer Willian José (Real Sociedad) en Cristhian Stuani (Girona) worden genoemd. De Catalaanse grootmacht slaagde er in januari niet in een vervanger te halen voor de geblesseerde Luis Suarez.