'Transferrevolutie bij Chelsea: schatkist van 180 miljoen euro, Ziyech op lijstje'

'Transferrevolutie bij Chelsea: schatkist van 180 miljoen euro, Ziyech op lijstje'

05-02-2020 12:55 Laatste update: 12:56
90

Chelsea maakt zich op voor een zomerse transferrevolutie. Volgens The Evening Standard krijgt manager Frank Lampard een 'schatkist' van bijna 180 miljoen euro tot zijn beschikking. Onder meer Ajax-vedette Hakim Ziyech zou op het lijstje van The Blues staan.

Lampard werd in januari teleurgesteld door de clubleiding van Chelsea, die er niet in slaagde de manager één of twee topaankopen te bezorgen. In de zomer komt daar vermoedelijk verandering in.

Wedden

Meer odds

Volgens The Standard moet Moussa Dembélé de nieuwe stand-in van Tammy Abraham worden op Stamford Bridge. Olympique Lyon wilde de Franse spits deze winter niet verkopen, maar na dit seizoen wordt het naar verluidt een ander verhaal. Hij moet zo'n 66 miljoen euro kosten. Ook RB Leipzig-ster Timo Werner wordt genoemd, maar is een stuk duurder.

Chelsea heeft het vizier ook gericht op een vleugelaanvaller, omdat Pedro én Willian transfervrij lijkt te vertrekken. De interesse in Jadon Sancho (Borussia Dortmund) is serieus, maar het Engelse wonderkind kost heeft een prijskaartje van meer dan 110 miljoen euro.

Omdat ook Manchester City en Manchester United naar Sancho hengelen, wil Chelsea zijn kansen spreiden. Wilfried Zaha (Crystal Palace) en Ziyech gelden als alternatieven. Chelsea had toestemming om in de voorbije transferperiode spelers te halen, omdat de FA het verbod terugbracht tot één window.