'Toen ik bij Manchester United had getekend, was het groot feest in mijn straat'

'Toen ik bij Manchester United had getekend, was het groot feest in mijn straat'

05-02-2020 13:50
27

Odion Ighalo had er alles voor over om zijn transfer naar Manchester United te voltooien. De Nigeriaanse spits tekende vlak voor de winterse transferdeadline op Old Trafford, dat hem na drie jaren in China weer terughaalde naar de Premier League.

Ighalo koos in 2017 als speler van Watford voor de Chinese miljoenen, maar wilde drie jaar later dolgraag terug naar Engeland. De aanvalsleider was zelfs bereid om financieel in te leveren. Vlak voor de transferdeadline was de deal nog niet rond en roken andere gegadigden hun kans. "Maar ik zei tegen mijn zaakwaarnemer: daar wil ik heen, dit is wat ik wil", vertelt Ighalo aan Manchester United TV. Zijn belangenbehartiger liet vervolgens weten dat hij er qua salaris op achteruit zou gaan. "Maakt me niet uit, zei ik. Zorg dat het rond komt, maakt me niet uit hoe groot mijn 'pay cut' zal zijn."

Toen de deal eenmaal was beklonken, was de transfer hét gesprek van de dag in Nigeria. "In de straat waar ik op ben gegroeid was het groot feest, omdat Ighalo bij Manchester United had getekend. Ik werd helemaal gelukkig toen ik de beelden zag. Mijn moeder moest huilen toen ik haar belde: dit is jouw droom en ik ben zo blij voor je, zei ze."