Heerenveen vindt alsnog 'oplossing' na transferdeadline: huurdeal met Örebro SK

Heerenveen vindt alsnog 'oplossing' na transferdeadline: huurdeal met Örebro SK

05-02-2020 16:34
5

Andreas Skovgaard en sc Heerenveen gaan tijdelijk uit elkaar. De 22-jarige verdediger uit Denemarken kwam eind januari 2019 over van FC Nordsjaelland, maar speelde sindsdien een bijrol in het Abe Lenstra Stadion.

De bijdrage van Skovgaard is beperkt gebleven tot welgeteld nul minuten in competitie- en bekerverband. Technisch manager Gerry Hamstra liet voor de jaarwisseling al weten dat de club 'een oplossing' voor de centrale verdediger probeerde te vinden. Die is inmiddels gevonden: Örebro SK uit Zweden – waar de transfermarkt ook na 31 januari nog geopend is – huurt Skovgaard tot het einde van het kalenderjaar, heeft Heerenveen bekendgemaakt.

Hamstra beaamt dat de samenwerking tussen beide partijen 'niet is geworden waar we op hadden gehoopt'. "Een verhuurperiode aan Örebro SK is voor nu een mooie oplossing. We wensen Andreas veel succes in Zweden", laat de beleidsbepaler weten. Of hij nog terug zal keren in het Abe Lenstra Stadion, zal nog moeten blijken: zijn contract bij Heerenveen loopt nog door tot medio 2022.