Flinke kritiek op aparte trainerssituatie in Sittard: 'Ongewenst, vinden wij'

Flinke kritiek op aparte trainerssituatie in Sittard: 'Ongewenst, vinden wij'

05-02-2020 19:27 Laatste update: 20:45
20

Sjors Ultee is de hoofdtrainer van Fortuna Sittard, zo laat de club nog maar eens weten in een reactie op uitspraken van de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV). De belangenvereniging is geen fan van de situatie in Sittard.

CBV-directeur Mario Captein heeft nadrukkelijke vraagtekens bij hoe de verhoudingen in de technische staf van Fortuna Sittard liggen. De beoogde trainer Kevin Hofland, momenteel assistent-trainer, beschikt nog niet over de benodigde papieren om voor de groep te staan, en dus is Sjors Ultee de hoofdtrainer. "De media toespreken is één aspect dat een hoofdtrainer wat ons betreft niet mag uitbesteden aan zijn assistenten. Het coachen tijdens wedstrijden is een ander onderdeel dat alleen de eindverantwoordelijke mag doen. Dat eerste leven ze bij Fortuna prima na. Dat laatste niet", aldus Captein in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

De directeur van de belangenvereniging ziet dat Hofland zich steeds meer laat gelden aan de zijlijn, en dat is niet echt de bedoeling. "Het is echt niet zo dat we als CBV met een stopwatch zitten te turven hoe vaak iemand uit zijn dug-out komt. Maar je kunt er niet omheen dat de situatie in de loop van dit seizoen veranderd is. Waar Ultee tijdens de eerste wedstrijden nog grotendeels de coaching op zich nam, is het nu voornamelijk Hofland die dat doet. Ongewenst, vinden wij, aangezien dit de taak van de hoofdtrainer is."

Fortuna Sittard reageert duidelijk op de uitspraken van Captein en is zich van geen kwaad bewust. "Sjors Ultee is onze hoofdtrainer, punt", bevestigt technisch manager Sjoerd Ars. "De ene keer zal Kevin wat vaker coachen voor zijn dug-out, de andere keer Sjors. Soms leidt Kevin een training, dan weer Sjors of Kristof Aelbrecht. De trainers werken bij ons op basis van gelijkwaardigheid. En uiteindelijk is Ultee degene die knopen doorhakt."

De KNVB reageerde ook op de teksten van de CBV-directeur en geeft aan dat het de situatie in Sittard op de voet volgt. De Limburgse club 'balanceert op het randje van de regelgeving'. "We houden de situatie scherp in de gaten. Mocht er een moment komen waarop Fortuna Sittard zich overduidelijk niet aan de regels houdt, zal de situatie worden voorgelegd aan de onafhankelijke aanklager", zo zou een woordvoerder hebben laten weten.