Te Wierik staat voor transfer naar Engeland: 'Verwacht dat het goedkomt'

Te Wierik staat voor transfer naar Engeland: 'Verwacht dat het goedkomt'

05-02-2020 20:04 Laatste update: 20:45
25

Mike te Wierik vervolgt zijn loopbaan naar alle waarschijnlijkheid bij Derby County, zo bevestigt hij nu ook zelf. RTV Noord wist eerder al te melden dat Te Wierik na dit seizoen naar Engeland zou verkassen.

Voor de camera van FOX Sports laat Te Wierik nu ook zelf weten dat Derby County waarschijnlijk zijn volgende werkgever gaat worden. "Ik schat de kans wel heel groot in, dus ik ga ervan uit dat het goedkomt. Het is een mooie stap denk ik", aldus de verdediger over zijn aanstaande vertrek naar Engeland.

Een transfer naar de huidige nummer dertien in de Championship betekent voor Te Wierik een samenwerking met trainer Phillip Cocu, maar ook met Wayne Rooney. "Het is natuurlijk een legend. Een hele eer om met hem te mogen spelen, dus daar kan ik wel naar uitkijken ja."

Aanvoerder Te Wierik maakt het seizoen gewoon af bij FC Groningen, dat hem in de zomer transfervrij ziet vertrekken, waarschijnlijk dus naar Derby County. Te Wierik verruilde Heracles Almelo in de zomer van 2017 voor FC Groningen en kwam daar vooralsnog tot 91 officiële wedstrijden.