'Onrust bij Barcelona in de kiem gesmoord: toekomst van Abidal lijkt verzekerd'

'Onrust bij Barcelona in de kiem gesmoord: toekomst van Abidal lijkt verzekerd'

05-02-2020 21:27
9

Eric Abidal mag aanblijven als technisch directeur van Barcelona. Dat is het resultaat van een gesprek tussen de gewezen verdediger uit Frankrijk, clubpresident Josep Maria Bartomeu en voorzitter Óscar Grau.

Het ruim twee uur durende gesprek is afgesloten met de conclusie dat Abidal aan mag blijven, weet El Mundo Deportivo te melden. Door met elkaar in gesprek te gaan is er wederzijds begrip gekweekt, schrijft de krant, en daardoor mag Abidal blijven. Clubpresident Bartomeu en voorzitter Grau zouden sowieso niet de intentie hebben gehad om de Fransman de laan uit te sturen.

De afgelopen dagen ontstond er onrust bij Barcelona door een interview dat Abidal gaf, waarin hij vertelde dat er enkele spelers waren die zich niet meer inzetten tijdens de laatste dagen van Ernesto Valverde als trainer van de Catalanen. Sterspeler Lionel Messi reageerde daar weer op door te zeggen dat de technisch directeur met namen moest komen.

Een rel leek geboren en een vertrek van Abidal was niet uitgesloten, maar na het gesprek tussen de hoofdrolspeler en de clubleiding van Barcelona lijkt de kou uit de lucht.