Pröpper verlengt zijn verblijf bij Brighton: 'Mijn dochter is een echte Engelse'

Pröpper verlengt zijn verblijf bij Brighton: 'Mijn dochter is een echte Engelse'

05-02-2020 22:09
32

Davy Pröpper heeft zijn contract bij Brighton verlengd tot medio 2023. De middenvelder, die in 2017 van PSV overkwam, is sterkhouder van de ploeg uit Zuid-Engeland en ziet die rol beloond worden met een nieuwe verbintenis.

Op de website van The Seagulls benadrukt trainer Graham Potter in zijn nopjes te zijn met Pröpper. "Ik wist al dat hij veel voor onze club betekend had in zijn eerste twee seizoenen hier, maar vanaf het moment dat ik hier manager werd heeft hij ook mij laten zien dat hij veel kwaliteit heeft", laat Potter optekenen. "Dat geldt voor zijn prestaties op het veld, maar ook ernaast."

"Hij is een echte professional die alle aspecten van zijn spel constant wil verbeteren", vervolgt de manager van Brighton zijn lofzang op de 28-jarige Arnhemmer. "Ik ben heel tevreden dat hij een onderdeel blijft van onze ploeg."

Pröpper zelf laat weten dat hij zich thuis voelt in Brighton en dat het voor hem niet moeilijk was om zijn nieuwe contract te ondertekenen. "De laatste tweeënhalf jaar zijn voorbij gevlogen! Mijn dochter is drie jaar oud en is al zo ongeveer een echte Engelse. Het is mooi om te zien hoe zij hier hun weg vinden. Tot nu toe is het super gegaan en dat is reden voor mij om graag te blijven."