FC Utrecht-topschutter denkt aan zomers vertrek: 'Graag die stap maken'

FC Utrecht-topschutter denkt aan zomers vertrek: 'Graag die stap maken'

06-02-2020 06:58
45

Gyrano Kerk kan rekenen op genoeg belangstelling uit het buitenland, maar concreet werd een vertrek bij FC Utrecht afgelopen winter niet. Op een serieuze poging van Celtic in het verleden na is een transfer niet aan de orde geweest, ondanks zijn groeiende rendement als aanvaller in de Domstad.

"Het is bij mij niet echt door mijn hoofd gegaan om ergens anders heen te gaan", zegt Kerk in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het is op dit moment niet zo dat ik heel wilde dromen heb of zo. Natuurlijk wil ik ooit een vervolgstap maken. Als dat in de zomer kan en alle partijen zijn blij met wat er komt, dan zou ik wel graag die stap willen maken. De Engelse competitie is een grote droom voor mij. De manier van spelen past bij mij, misschien dat dat de reden is dat daar mijn voorkeur ligt."

Ajax
Kerk kampte met een teenblessure, maar wordt door FC Utrecht klaargestoomd voor speeltijd tegen Ajax komende zondag. Woensdag trainde de Amsterdammer weer hard mee. "Natuurlijk wil ik scoren tegen Ajax. Maar dat wil iedereen wel, denk ik", aldus Kerk, die betrokken is bij 33 procent van de FC Utrecht-goals. "Dat ik in mijn rendement een stap heb gezet, merk ik wel. Ik maakte vorig seizoen in totaal negen doelpunten, nu heb ik al acht goals in de competitie en één in de Europa League. Ik heb dus een half seizoen nodig gehad om mijn record van vorig jaar te breken."