'Koeman kan die vier maanden zien hoe goed de keeper van Feyenoord werkelijk is'

'Koeman kan die vier maanden zien hoe goed de keeper van Feyenoord werkelijk is'

06-02-2020 07:19 Laatste update: 09:56
69

Justin Bijlow is weer helemaal terug bij Feyenoord. De jonge doelman (22) moest Kenneth Vermeer tot voor kort voor zich dulden, maar grijpt zijn kans nu Vermeer naar Amerika is vertrokken.

De Feyenoord-goalie maakt momenteel indruk onder de lat en werd door oud-keeperstrainer van Oranje Frans Hoek al genoemd als mogelijke EK-ganger. Ook zijn huidige trainer Dick Advocaat is onder de indruk van het spel van Bijlow. "Een prima keeper, dat zag je meteen. Erg aanwezig, volop aan het coachen en hij is pas 22 jaar. Justin Bijlow staat in de toekomst bij Oranje onder de lat", aldus Advocaat.

Wedden

Meer odds

In gesprek met het Algemeen Dagblad laat ook oud-doelman Edwin Zoetebier zich lovend uit over Bijlow, die geroemd wordt om zijn rust. "Justin is rustig, lichtvoetig, heeft katachtige reflexen en hij durft van zijn lijn te komen. En hij pakt ballen klem. Deze keuze pakt goed uit. En dit besluit van Advocaat is ook heel lekker voor Ronald Koeman, die vier maanden kan zien hoe goed de keeper van Feyenoord werkelijk is."

"Als je bij een topclub een foutje maakt, komt de druk er vol op te staan", vervolgt Zoetebier. "Maar deze jongen lijkt mij mentaal sterk. Er is veel kritiek op het niveau van de keepers in Nederland. Vaak terecht. Maar dit kan er eentje zijn, hoor. Of het EK 2020 al een optie voor hem is? Waarom niet? Alles hangt af van hoe snel hij zich blijft ontwikkelen. Maar het begin is er."