Spannende concurrentiestrijd bij Ajax: We ontlopen elkaar heel weinig

Spannende concurrentiestrijd bij Ajax: "We ontlopen elkaar heel weinig"

06-02-2020 07:39 Laatste update: 07:56
37

Sergiño Dest is bij Ajax verwikkeld in een spannende concurrentiestrijd met Noussair Mazraouoi. Tegen PSV kreeg de rechtsback de voorkeur, maar trainer Erik ten Hag moet elke wedstrijd weer een moeilijke keuze maken tussen de twee verdedigers.

"We ontlopen elkaar heel weinig, het is een goede strijd waarin je als speler vooral het beste in jezelf omhoog moet halen", zegt Dest zelf in het Algemeen Dagblad over de strijd die gaande is met Mazraoui. "Ik moet gefocust blijven, hard trainen en goede wedstrijden spelen. Dat is het allerbelangrijkste en de enige manier om speelminuten af te dwingen."

Dest maakt een stormachtige ontwikkeling door in Amsterdam. De international van de Verenigde Staten is pas negentien jaar, maar heeft al 27 officiële duels op zijn naam staan. Zondag wacht de volgende uitdaging met een gehavend Ajax op bezoek bij FC Utrecht. "Al die blessures, het is heel vervelend en niet te verklaren. FC Utrecht-uit is de volgende wedstrijd, en dat is niet makkelijk. Dat zeg ik op basis van wat ik van een afstandje heb meegemaakt, want zelf heb ik die wedstrijd nog nooit gespeeld. Zo lang zit ik nog niet bij de eerste selectie."