Woedende Swart wil geld zien: 'Financiële compensatie lijkt me wel op zijn plaats'

Woedende Swart wil geld zien: 'Financiële compensatie lijkt me wel op zijn plaats'

06-02-2020 07:57
277

Sjaak Swart vindt dat de UEFA Ajax financieel tegemoet moet komen naar aanleiding van het Chelsea-debacle in de Champions League. Volgens De Telegraaf erkent de UEFA dat scheidsrechter Gianluca Rocchi flink in de fout is gegaan.

Mede door het optreden van de Italiaanse arbiter liet Ajax twee belangrijke punten liggen op bezoek bij Chelsea. Bij een 2-4 voorsprong moesten de Amsterdammers met negen man verder én kreeg het een penalty tegen, dat alles in één aanval. Nu zou de UEFA hebben erkend dat het spel na de eerste overtreding (en tweede gele kaart) van Daley Blind al stilgelegd had moeten worden.

Ajax eindigde in de poule uiteindelijk één punt achter Chelsea en Valencia en is daardoor veroordeeld tot de Europe League. Sjaak Swart vind dat de UEFA de Amsterdammers tegemoet moet komen nu ze erkennen dat de arbitrage heeft geblunderd op Stamford Bridge. "Ajax loopt minstens tien miljoen euro mis, dus financiële compensatie lijkt me wel op zijn plaats", aldus Mister Ajax tegenover De Telegraaf.

Swart kan zich nog steeds opwinden over de bizarre avond in Londen en kan er met zijn verstand niet bij dat Rocchi twee Ajax-spelers wegstuurde en Chelsea een penalty gaf. "Het is echt schandalig wat er daar op Stamford Bridge is gebeurd. Die scheidsrechter was verschrikkelijk. Hij was niet een klein beetje, maar heel erg in de war."