FC Groningen verlengt met groot talent: 'Supporters komen graag voor hem'

FC Groningen verlengt met groot talent: 'Supporters komen graag voor hem'

06-02-2020 08:16 Laatste update: 08:28
30

Daniël van Kaam heeft zijn aflopende contract bij FC Groningen verlengd. De middenvelder (19) tekent voor drieënhalf jaar en staat nu tot de zomer van 2023 op de loonlijst in Groningen.

Sinds afgelopen zomer behoort Van Kaam tot de selectie van het eerste elftal en in de laatste vier wedstrijden kreeg hij zelfs een basisplaats van trainer Danny Buijs. In totaal staat de teller voor Van Kaam momenteel op acht duels voor FC Groningen, waar hij in 2011 in de jeugdopleiding belandde.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is blij dat het contract van Van Kaam is opengebroken en verlengd. "Daniël is een groot talent, die specifieke kwaliteiten heeft. Een creatieve speler, die met zijn spel snelheid aan een wedstrijd kan geven en iets kan creëren. Wij zijn heel blij dat Daniël zijn toekomst aan FC Groningen heeft verbonden."

De club heeft hoge verwachtingen van Van Kaam, die laat zien dat FC Groningen in staat is om spelers uit de eigen jeugd door te laten stromen. "Het is een groot compliment aan de opleiding van de club, die erin is geslaagd een speler uit de eigen provincie op te leiden, te ontwikkelen en af te leveren aan de eerste selectie. Hij is nog jong en staat aan het begin van zijn profcarrière, maar wij denken dat Daniël een speler kan zijn voor wie de supporters graag naar het Hitachi Capital Mobility Stadion komen", aldus Fledderus op de clubwebsite.