'Als Ajax Antony overneemt, is hij over een paar jaar ruim het dubbele waard'

'Als Ajax Antony overneemt, is hij over een paar jaar ruim het dubbele waard'

06-02-2020 09:37 Laatste update: 10:05
92

Ajax wilde de afgelopen transferperiode het transferrecord breken voor Antony Matheus dos Santos. De Braziliaanse buitenspeler wordt tegenover VI de betere versie van David Neres genoemd.

Voetbal International deed navraag bij een scout uit Brazilië, die zijn naam niet prijs wil geven. De scout ziet in de negentienjarige Antony een goede speler voor Ajax, dat David Neres eerder al over nam van São Paulo, de club waar Antony nu onder contract staat. "Ze zijn beiden snel, al denk ik dat Neres net wat sneller is. Antony heeft meer voetbalintelligentie. Hij heeft een heel goede dribbel en creëert veel kansen voor zichzelf en voor anderen."

Ajax wil Antony komende zomer naar Amsterdam halen en de scout uit Brazilië ziet in Antony een geschikte opvolger van Neres, die wellicht vertrekt uit de Johan Cruijff Arena. "Antony is nu al wat verder dan Neres op dezelfde leeftijd was. Hij heeft ook meer wedstrijden gespeeld. Misschien is het niet helemaal terecht om hem met iemand te vergelijken, maar ik vind hem in zijn spel nog het meest weg hebben van Arjen Robben."

Als Antony komende zomer daadwerkelijk naar Ajax komt, dan zal hij ook direct de duurste aankoop ooit worden van de regerend landskampioen. Maar dat geld lijkt de jonge Braziliaan wel waard te zijn, zo stelt de scout. "Ja, 25 miljoen euro is heel veel, maar dat is na de transfer van Neymar van Barcelona naar Paris Saint-Germain voor 222 miljoen euro nu eenmaal de gekte van de markt geworden. En als Ajax erin slaagt Antony over te nemen, is hij over een paar jaar ruim het dubbele waard."