Succesvolle Cocu keert tij in Engeland: manager genomineerd voor januari-prijs

Succesvolle Cocu keert tij in Engeland: manager genomineerd voor januari-prijs

06-02-2020 11:40
44

Het gaat Phillip Cocu eindelijk voor de wind in Engeland. De Nederlandse trainer is genomineerd voor de titel van Manager van de Maand.

De samenwerking tussen Cocu en Derby County verliep de eerste maanden na zijn aanstelling op een, op zijn zachtst gezegd, stroeve wijze. Er ging veel mis voor de oud-trainer van PSV, en de resultaten vielen tegen. Rond de maand december eisten de kritische fans het vertrek van de 49-jarige oefenmeester, en er leken weinig aanknopingspunten meer voor handen waarop het bestuur kon voortborduren. Toch hield men vertrouwen, en met succes.

Cocu is inmiddels genomineerd voor de prijs van Manager van de Maand in januari. In de Engelse media wordt er daarbij gewezen naar de sterke thuisreeks van Derby County, en het succesvolle implementeren van Wayne Rooney. Derby County speelde in januari vijf wedstrijden in de Championship, met drie overwinningen, een gelijkspel en een nederlaag tot gevolg. Cocu zal moeten strijden met Michael O'Neill (Stoke City(, Lee Johnson (Bristol City) en Sabri Lamouchi (Notthingham Forest).