Cocu haalt Groningen-aanvoerder Te Wierik met 'pre-contract' naar Engeland

Cocu haalt Groningen-aanvoerder Te Wierik met 'pre-contract' naar Engeland

06-02-2020 14:32 Laatste update: 14:39
41

Het is officieel: Mike te Wierik verlaat FC Groningen aan het einde van het seizoen voor Derby County. De Engelse club van manager Phillip Cocu én Groningen maken de transfer donderdagmiddag wereldkundig.

Te Wierik heeft een 'pre-contract' gesigneerd en gaat vanaf het seizoen 2020/2021 in Engeland voetballen. Bij Derby County ligt een driejarige verbintenis klaar voor de 27-jarige verdediger, die sinds de zomer van 2017 in Groningen speelde. Hij kwam destijds transfervrij over van Heracles Almelo. Ook Groningen houdt nu geen transfersom over aan het vertrek van Te Wierik, omdat zijn contract aan het einde van het seizoen afloopt.

Cocu is blij met de komst van Te Wierik, die hij meemaakte in zijn periode als trainer van PSV. "Mike is iemand die ik goed ken. Ik twijfel er niet aan dat hij goed in de speelstijl van Derby County gaat passen", reageert de Nederlandse manager. "Mike is een goede verdediger en leider. Dat heeft hij laten zien bij Groningen. Hij zal een versterking zijn voor ons."

Derby County is de laatste weken onder leiding van Cocu opgeklommen naar de dertiende plaats in het Championship.