Willem II verrast met transfervrije komst van 'Superboer': driejarig contract

Willem II verrast met transfervrije komst van 'Superboer': driejarig contract

06-02-2020 15:22 Laatste update: 20:54
36

Leeroy Owusu verruilt De Graafschap voor Willem II. Dat maken beide clubs donderdag bekend. De 23-jarige rechtsback maakt komende zomer transfervrij de overstap.

Owusu tekent met ingang van het seizoen 2020/2021 een driejarig contract in Tilburg. "Ik ben blij dat ik na de zomer voor de huidige nummer vier van de Eredivisie ga spelen", reageert hij op de Willem II-site. "Hopelijk kan Willem II deze lijn de komende jaren vasthouden. Maar voor het zover is focus ik me volledig op De Graafschap. We willen promoveren naar de Eredivisie en daar ga ik mijn uiterste best voor doen!"

Owusu speelde sinds de zomer van 2018 voor De Graafschap, dat hem overnam van Almere City FC. Daarvoor stond hij onder contract bij Excelsior en doorliep hij de jeugdopleiding van Ajax. In twee seizoenen bij Jong Ajax kwam de vleugelverdediger tot 59 wedstrijden.

"Er was al geruime tijd interesse voor Leeroy, wij wilden hem afgelopen zomer en deze winter absoluut niet laten gaan", verklaart Peter Hofstede, technisch manager van De Graafschap, op de clubsite. "Na afloop van dit seizoen is het een goed moment, voor zowel de club als voor hem om deze stap te maken. Nu alle inkt is opgedroogd, gaan wij, samen met Leeroy, weer vol voor een mooi einde van dit seizoen."