'De trap van Ziyech was niet normaal, en zijn eerste aannames waren bizar goed'

'De trap van Ziyech was niet normaal, en zijn eerste aannames waren bizar goed'

06-02-2020 15:41 Laatste update: 15:44
26

Hakim Ziyech en Kenny Tete hebben veel indruk gemaakt op Robert van Koesveld. De 25-jarige verdediger, tegenwoordig spelend bij tweededivisionist Scheveningen, maakte de twee mee in de jeugd van sc Heerenveen en Ajax.

Van Koesveld speelde drie jaar in de jeugdopleiding van Ajax en raakte onder de indruk van Tete. "Niet normaal hoe sterk en snel hij toen al was", vertelt hij op de Ajax-site. "Echt bizar. Ik vond Sheraldo Becker ook altijd goed. Hij was snel, technisch redelijk begaafd en kon met beide benen schieten."

Vóór zijn periode in Amsterdamse periode speelde Van Koesveld samen met Ziyech bij Heerenveen. ''Hij is nu elke week onwijs beslissend, maar destijds zaten er weleens wedstrijden tussen dat je hem niet zag. Je kon z'n talent natuurlijk wel zien aan zijn trap... Die was niet normaal. En zijn eerste aannames waren bizar goed."

Ziyech heeft veel bijgeleerd, constateert Van Koesveld. "De druk die hij nu zet, de intensiteit die hij in wedstrijden legt; hij heeft echt enorme stappen gemaakt. Maar die vreselijk goede trap heeft Hakim altijd al gehad. Echt fantastisch!"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s