'Ontevreden Messi ziet steeds meer redenen om te vertrekken bij FC Barcelona'

'Ontevreden Messi ziet steeds meer redenen om te vertrekken bij FC Barcelona'

06-02-2020 16:45
62

De crisis bij FC Barcelona doet ook de twijfels over de toekomst van Lionel Messi toenemen. Onder meer de Spaanse sportkrant Marca sluit een vertrek van de Argentijnse ster in de zomer niet uit.

Hoewel het de intentie van Messi is om bij Barça te blijven, zou hij al langer niet gelukkig zijn met de gang van zaken in Camp Nou. Ook het feit dat hij vaak de gebeten hond is in moeilijke tijden, zit hem dwars. De clash met technisch directeur Eric Abidal kan voor de 32-jarige aanvaller weleens de druppel zijn die de emmer doet overlopen.

'Messi zou kunnen besluiten om te vertrekken', waarschuwt Marca de Catalaanse topclub. 'Hij wil blijven, maar niet ten koste van alles. Er zijn meer en meer redenen voor hem om de deur keihard achter zich dicht te trekken.' De zesvoudig winnaar van de Gouden Bal heeft een contract tot medio 2021, maar door een speciale clausule kan hij na elk seizoen besluiten te vertrekken.

Ook clubicoon Francisco Lobo Carrasco luidt de noodklok. "In al die jaren is dit de eerste keer dat ik de indruk heb dat Messi met één voet buiten de deur staat. Dat heb ik nog nooit eerder hoeven zeggen", stelt de oud-speler, die tussen 1978 en 1989 voor Barça actief was, bij El Chiringuito. Hij concludeert dat Messi 'niet op zijn gemak is'.

El Chiringuito gaat zelfs nog een stapje verder: Messi zal vertrekken als voorzitter Josep Maria Bartomeu aanblijft. Volgend jaar zomer zijn de nieuwe presidentsverkiezingen bij de club. Door de motie van wantrouwen van Messi slinken de kansen van Bartomeu in ieder geval flink.

Messi werd door The Times al in verband gebracht met Manchester City, waar met manager Pep Guardiola een oude bekende werkzaam is. La Gazzetta dello Sport rekende voor dat er in Europa slechts een handvol clubs is dat zich de komst van de Argentijnse ster kan veroorloven.