Botteghin en Boadu eerder dit seizoen in duel

'Revanche' van PSV verwacht: 'Kunnen zich niet wéér te kakken laten zetten'

'Revanche' van PSV verwacht: 'Kunnen zich niet wéér te kakken laten zetten'

06-02-2020 17:46
80

Ruud Heus denkt niet dat de top van de Eredivisie-ranglijst dit weekeinde op zijn kop wordt gezet. De voormalige verdediger verwacht dat Ajax puntenverlies lijdt bij FC Utrecht, maar ziet ook zijn beide oud-clubs AZ en Feyenoord gelijkspelen.

"AZ is één van, misschien wel de, best voetballende ploeg van Nederland op dit moment", zegt Heus tegen het Algemeen Dagblad. "Feyenoord daarentegen heeft onder Dick Advocaat echt een opmars ingezet. De laatste tijd laten ze ook zien dat het moeilijk is om tegen Feyenoord te scoren. Ik denk dat het een gelijkopgaande wedstrijd wordt die beslist wordt op de details."

Wedden

Meer odds

Heus denkt dat zowel het duel in het Afas Stadion als het treffen in de Galgenwaard in 1-1 eindigt. "FC Utrecht-uit is voor Ajax natuurlijk traditioneel een lastige wedstrijd. Zo ook deze denk ik." Waar beide ploegen met blessures kampen weegt dat bij de Amsterdammers net wat zwaarder, voorspelt hij. "Mede door de spelers die er op dit moment niet zijn bij Ajax, denk ik dat het een wedstrijd wordt tussen twee aan elkaar gewaagde ploegen. Ook bij deze pot gok ik op een gelijkspelletje."

PSV kan dit weekeinde het blazoen wat oppoetsen, stelt Heus. "Het kan niet zo zijn dat PSV zich in eigen huis wéér te kakken laat zetten. Willem II is het ook niet gewend om meerdere grote wedstrijden te moeten spelen én winnen. Daarom denk ik dat PSV de wedstrijd met een klein verschil gaat winnen."

De Eredivisie gaat een cruciale speelronde tegemoet met zes van de zeven clubs uit de top-zeven die elkaar treffen. Ajax gaat momenteel aan kop met vijftig punten, gevolgd door AZ (47), Feyenoord (40), Willem II (40) en PSV (36).