Surinamers hebben ook keeper beet: 'Hahn is een grote aanwinst voor het team'

Surinamers hebben ook keeper beet: 'Hahn is een grote aanwinst voor het team'

06-02-2020 19:50
37

Het Surinaamse voetbalteam kan er op korte termijn wéér een nieuwe speler bij verwelkomen. Warner Hahn heeft aangegeven graag voor het team van Suriname uit te komen.

Dean Gorré, bondscoach van Suriname, heeft toezegging gehad van de SC Heerenveen-doelman, en is in zijn nopjes met de beslissing van Hahn, vertelt hij aan ANP. "Hij is een fantastische keeper, dus een grote aanwinst voor het team. Hij vindt het een eer om voor Suriname uit te komen." Hahn volgt daarmee, kijkende naar de Eredivisie, Ryan Donk, Miquel Nelom, Kelvin Leerdam, Mitchell Donald, Tjaronn Chery, Florian Jozefzoon, Nigel Hasselbaink en Diego Biseswar richting het Zuid-Amerikaanse continent.

Gorré houdt nog wel even een slag om de arm, want helemaal rond is het nog niet. "Ik hoop dat de FIFA dit snel in orde maakt", zegt hij. De ultieme droom van Suriname is om te kwalificeren voor het WK van 2022, een haalbaar scenario volgens de bondscoach. "Met deze selectie moet Suriname in 2021 de finale van de Gold Cup kunnen halen. Het ultieme doel is kwalificatie voor het WK."