Setién en Bartomeu zeer tevreden over Barça: 'Zo zullen we nog veel succes boeken'

Setién en Bartomeu zeer tevreden over Barça: 'Zo zullen we nog veel succes boeken'

06-02-2020 23:55
17

FC Barcelona-trainer Quiqe Setién en voorzitter Josep Maria Bartomeu raken niet in de war van de bekeruitschakeling tegen Athletic Bilbao. De twee zijn zelfs zeer optimistisch na de 1-0 nederlaag in San Mamés donderdagavond.

"Het team haalde een hoog niveau en we waren superieur aan Athletic", stak Setién na afloop van wal, geciteerd door onder meer Diario Sport. "Ter Stegen hoefde zelfs geen redding te verrichten. We hadden de controle en creëerden meerdere mogelijkheden. We verlaten het toernooi om de Copa del Rey dan ook teleurgesteld, want het is pijnlijk om zo te verliezen."

De oefenmeester wijst echter ook op de positieve zaken. "Ik denk dat we een stap voorwaarts hebben gezet in wat we moesten verbeteren. Natuurlijk is het resultaat altijd het belangrijkst, maar het team heeft een goed niveau gehaald." Barça wist de kansen niet te verzilveren, zag hij. "Ik weet niet of het inspiratie is of zelfvertrouwen of wat dan ook. Sommige dingen kan je als coach of als speler gewoon niet controleren."

Ook Bartomeu tilt niet zwaar aan de uitschakeling. "Je zag de ambitie en het verlangen om goed te spelen terug op het veld. Met deze ambitie zullen we de weg omhoog inzetten. Het is teleurstellend dat de tegenstander met één schot op goal naar de halve finale is gegaan."

De preses is hoopvol voor de toekomst. "Zowel Messi als Griezmann kreeg een open kans, we zijn vaak voor de goal gekomen. De manier waarop we speelden, geeft me vertrouwen. As we op deze manier doorgaan, zullen we nog veel successen boeken."