'Als wij die play-offs willen halen dan moeten we snel goede resultaten boeken'

'Als wij die play-offs willen halen dan moeten we snel goede resultaten boeken'

07-02-2020 07:26 Laatste update: 07:31
15

NEC begint vrijdagavond met de uitwedstrijd tegen Telstar aan een cruciale fase in de competitie. De club uit Nijmegen moet zich plaatsen voor de play-offs om het seizoen nog enigszins te redden, weet ook trainer François Gesthuizen.

"De weg is nog lang, maar als wij die play-offs willen halen dan moeten we snel goede resultaten boeken", opent Gesthuizen in gesprek met De Gelderlander. "Voor deze periode hebben we als team ook een doelstelling uitgesproken, maar die houd ik intern."

Gesthuizen ziet dat NEC, de huidige nummer tien van de ranglijst, de topteams in de Keuken Kampioen Divisie niet bij kan benen. "De nummers één tot en met vier van de ranglijst zijn weg, bij de plekken daaronder moeten wij aanhaken." Maar ook om dat te bereiken zullen er nog de nodige punten moeten worden gepakt en dus staat de druk vol op de ketel in Nijmegen. "Zelf ervaar ik dezelfde druk als voorheen. Elke wedstrijd willen wij winnen. Die druk leggen we onszelf op."

"Ik merk wel dat het vertrouwen in de groep nu iets minder is", vervolgt de oefenmeester. "Dat is ook logisch na een serie met slechtere resultaten. Maar dat wil niet zeggen dat vooral die jonge jongens straks niet meer onbevangen spelen." In de jacht op deelname aan de play-offs is het uitduel van vrijdagavond met Telstar de eerste belangrijke horde tegen een directe concurrent. Vervolgens neemt NEC het achtereenvolgens op tegen Helmond Sport, Go Ahead Eagles en NAC.