'Gewaardeerde Ajax-kracht' speelde met topspelers: 'Sneijder, Galásek, Pienaar...'

'Gewaardeerde Ajax-kracht' speelde met topspelers: 'Sneijder, Galásek, Pienaar...'

07-02-2020 07:59 Laatste update: 09:08
14

Rasmus Lindgren kwam al op jonge leeftijd bij Ajax, maar had al snel in de gaten dat hij nog niet goed genoeg was om een rol van betekenis te spelen in het eerste elftal. Hij vertrok naar FC Groningen en maakte daar zoveel indruk, dat Ajax hem terughaalde naar Amsterdam.

"Er waren vier tot vijf spelers die echt klasse waren", blikt Lindgren terug op zijn eerste periode bij Ajax in gesprek met Fotbollskanalen. "Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Steven Pienaar, Tomás Galásek... Ik wist dat ik niet zoveel zou spelen, dus voor mij was het perfect om het eerste jaar uitgeleend te worden aan Groningen."

Ajax haalde hem vervolgens terug naar Amsterdam, maar Lindgren weet dat daar ook een portie geluk bij kwam kijken. "Ik wist dat ik goed had gespeeld, maar had geluk dat verdedigende middenvelder Hedwiges Maduro tijdens de laatste dagen van de transfermarkt naar Valencia vertrok. Ze zagen mij als zijn vervanger. Ik had wat geluk, maar was eigenlijk zelf het meest verrast."

Uiteindelijk speelde Lindgren meerdere seizoenen bij Ajax. "Het was over het algemeen fantastisch om 3,5 jaar bij Ajax te zijn als een gewaardeerde speler. Het was niet zo dat ik al die tijd een basisspeler was, dat duurde eerst nog een tijdje", sluit Lindgren af.