'Opnieuw vroegtijdig vertrek Bale: aanvaller verlaat Bernabéu vlak voor comeback'

07-02-2020 08:50 Laatste update: 09:46
21

Gareth Bale heeft donderdagavond opnieuw het Santiago Bernabéu verlaten voordat de wedstrijd van Real Madrid afgelopen was. Bij een 1-4 stand verliet Bale het stadion vroegtijdig.

Bale zag vanaf de tribune hoe Real Madrid uitgeschakeld leek te gaan worden door Real Sociedad. Terwijl zijn ploeg tegen een 1-4 achterstand aankeek, mede dankzij een treffer van Real Madrid-huurling Martin Ødegaard en twee treffers van oud-Willem II-speler Alexander Isak, koos Bale er volgens AS voor om het stadion al te verlaten.

De Welshman leek het wel te geloven bij die flinke achterstand, maar kwam bijna bedrogen uit. Vlak nadat Bale vertrok, kwam Real Madrid namelijk terug tot 2-4 om in de blessuretijd ook nog de 3-4 op het scorebord te zetten. Verder dan dat kwam de ploeg van trainer van Zinédine Zidane niet.

Het is niet de eerste keer dat Bale eerder op huis aan gaat tijdens een duel van zijn werkgever. De vroege aftocht van donderdagavond betekende het vijfde voortijdige vertrek van Bale tijdens een wedstrijd van Real Madrid. Bij De Koninklijke geldt volgens AS de regel dat spelers op de tribune na tachtig minuten het stadion mogen verlaten. Bale overtrad die regel één keer in januari 2019 toen hij het na 78 minuten wel had gezien.