Vertrouwen in 'PSV-talent' Gakpo: 'Draagt aardbol van ellende op rug mee'

Vertrouwen in 'PSV-talent' Gakpo: 'Draagt aardbol van ellende op rug mee'

07-02-2020 08:53
28

Aad de Mos is liefhebber van het spel van Willem II dit seizoen. Als hem gevraagd wordt een elftal samen te stellen van PSV- en Willem II-spelers kiest hij op zeven posities voor een speler van de Tilburgse club.

Vooral Mike Trésor Ndayishimiye kan op waardering rekenen van De Mos. "Met Ndayishimiye is het bingo voor Willem II. Soms gebeurt dat", vertelt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Bij NEC was het niet veel en bij Willem II is hij in een warm bad terechtgekomen. Hij kan misschien nog een stap naar boven maken. Met de rugdekking zit het nu ook goed bij Willem II."

Vervolgens krijgt de voormalig coach de keuze tussen Ché Nunnely en Mohamed Ihattaren, maar de kwaliteiten van Ihattaren staan volgens De Mos buiten kijf. "Een eervolle vermelding voor Nunnely is op zijn plaats. Ihattaren hoort altijd in een beste elf. Ik hoop dat hij ondanks de moeilijke periode voor het team blijft werken en plezier blijft uitstralen. Dan is het een genot om naar hem te kijken."

Naast Ihattaren heeft ook Cody Gakpo het nu even lastig in Eindhoven. "Net als de andere PSV'ers draagt Gakpo nu ook even een aardbol van ellende op de rug mee, maar hij is een groot talent. Voor Ihattaren en hem is deze periode erg leerzaam, maar niet makkelijk. Later zullen ze zien dat ze hier veel sterker van zijn geworden", sluit De Mos af.