Zaakwaarnemer De Mul klaart lucht rond Vertonghen: 'Jan kan het lastig verbergen'

Zaakwaarnemer De Mul klaart lucht rond Vertonghen: 'Jan kan het lastig verbergen'

07-02-2020 09:10 Laatste update: 09:13
40

Jan Vertonghen verliet afgelopen woensdag geëmotioneerd het veld na zijn wissel tijdens het FA Cup-duel met Southampton. Het opvallende moment vormde een bron van speculatie, maar zaakwaarnemer Tom de Mul wil al die speculaties graag uit de wereld helpen.

De zaakwaarnemer van Vertonghen ging in een interview met Het Laatste Nieuws in op het moment en de suggestie dat het iets te maken zou hebben met zijn naderende afscheid uit Noord-Londen. "Dit had niks met zijn toekomst te maken. Het is in mijn ogen wat te groot gemaakt. Jan was gewoon teleurgesteld op het moment van zijn vervanging. Over zijn prestatie, over die van het team. Jan kan dat moeilijk verbergen, zo is hij nu eenmaal."

De Mul onderstreept dat de routinier nog altijd veel honger heeft naar succes, ook bij de Spurs. "Hij wil nog mooie resultaten halen met Spurs na een moeilijke start. Een Europa League- of een Champions League-ticket, of in dit geval de FA Cup winnen. Hij is 32, maar hij is nog zo ambitieus. Hij wil nog zoveel. Het EK is bijvoorbeeld een superprioriteit. Dat is het knappe aan hem. Hij wil zo lang mogelijk op het hoogste niveau spelen in een topcompetitie, niet uitbollen. Hij heeft nog enorm veel honger."

Het is maar de vraag waar Vertonghen na dat komende EK actief zal zijn als voetballer. Volgens De Mul is er veel interesse, en staat zelfs de deur voor Tottenham nog altijd wagenwijd open. "We hebben op dit moment geen akkoord, maar ik sluit niets uit., We zetten alles op een rijtje. Er is veel interesse voor Jan, zeker als transfervrije speler, maar Tottenham blijft voor ons ook een interessante optie. De deur staat nog altijd open."