'Natuurlijke leider' Koopmeiners verwerpt roddel: 'Alles spelen mooie uitdaging'

'Natuurlijke leider' Koopmeiners verwerpt roddel: 'Alles spelen mooie uitdaging'

07-02-2020 09:56 Laatste update: 10:39
36

Teun Koopmeiners is nog altijd pas 21 jaar, maar hij geniet ervan om zich te ontpoppen als leider van AZ. De middenvelder voelt zichzelf dan ook een 'natuurlijke leider'.

In gesprek met de NOS gaat de linkspoot in op zijn rol binnen het team van AZ. "Misschien ben ik wel deels van nature een leider. Ik houd ervan om wat met het team te doen, en het team te leiden. Ik ben heel snel gemotiveerd, en het mooie aan teamsport is dat je spelers dan in je motivatie kan meetrekken. We hebben gelukkig een hele hoop jongens met datzelfde karakter. Ik hou ervan, dat uitstralen en mensen meetrekken", vertelt Koopmeiners.

Koopmeiners stond al 35 wedstrijden op rij in de basis en maakt dus veel minuten. Tegen RKC Waalwijk werd hij na een uur spelen gewisseld, en het gerucht ging dat hij boos zou zijn op de trainer om die wissel. Koopmeiners ontkent dat. "Ik wil zoveel mogelijk spelen, het liefst alles. Ik wil ook kijken hoe ik dat fysiek kan houden over een heel seizoen. Dat is een mooie persoonlijke uitdaging. Maar ik snap volledig dat het een slimme zet is van de trainer. Ik stond op scherp en er is een topper op komst", verwijst hij naar het belangrijke aanstaande duel met Feyenoord.