Babel ontloopt 'onwenselijke situatie': 'Ik ben alleen teruggekeerd naar Ajax'

Babel ontloopt 'onwenselijke situatie': 'Ik ben alleen teruggekeerd naar Ajax'

07-02-2020 11:58
45

Ryan Babel heeft huis en haard achtergelaten voor zijn overstap van Galatasaray naar Ajax. Makkelijk is het niet, maar het was geen optie dat zijn gezin op korte termijn van Istanbul naar Amsterdam zou verhuizen.

"Ik ben alleen teruggekeerd naar Nederland", vertelt Babel aan het Algemeen Dagblad. "Mijn vrouw en drie kinderen, van negen jaar en een tweeling van vijf, zijn in Istanbul achtergebleven. We facetimen elke dag. Natuurlijk is het niet altijd even makkelijk en wil je je gezin bij je hebben, maar meegaan was niet het beste. De kinderen zitten midden in een schooljaar. Dan is het niet wenselijk om opeens te switchen voor een paar maanden."

Het is bovendien niet de eerste dat Babel emigreert. Ook bij zijn transfers naar Deportivo La Coruña en Fulham bleef zijn gezin in Istanbul. "Ze hebben stabiliteit nodig. Mijn kinderen spreken vloeiend Engels, ook thuis. Wij praten wel Nederlands, maar zij antwoorden vaak in het Engels. Ze zitten op internationale scholen en zijn het zo gewend. Dat ik nu een paar maanden zonder hen ben, hoort er voor mij bij. Aangezien het voor een bepaald doel is. Je weet dat je in voetbal offers moet brengen. Dat beseft mijn familie ook."