Transferdoelwit van ADO (18) tekent volwaardig profcontract bij Tottenham Hotspur

Transferdoelwit van ADO (18) tekent volwaardig profcontract bij Tottenham Hotspur

07-02-2020 12:22
3

Troy Parrott heeft een nieuw contract getekend bij Tottenham Hotspur. De jonge spits (18), die in januari nog werd gelinkt aan ADO en FC Twente, verlengt zijn verbintenis in Londen tot medio 2023 en krijgt daarmee zijn eerste profcontract.

Parrott wordt gezien als een groot talent en Spurs is dan ook blij dat de jonge Ier tekent. Afgelopen transferperiode hoopten ADO en FC Twente Parrott nog te kunnen huren, maar dat ging door UEFA-regels niet door. Om in aanmerking te komen voor inschrijving voor de Champions League als jeugdproduct moet Parrott namelijk twee aaneengesloten jaren onder contract hebben gestaan bij Spurs.

Als hij verhuurd zou worden zou hij dat net niet hebben gehaald, omdat de Ier op 4 februari 2016 overkwam van Belvedere uit zijn vaderland. De Europese voetbalbond schrijft voor dat een speler twee aaneengesloten jaren voor een club in de jeugd moet spelen, voordat hij tot jeugdproduct mag worden gerekend en als zodanig ingeschreven kan worden voor de Champions League. 

Naast ADO en FC Twente was Bayern München naar verluidt ook geïnteresseerd in de diensten van Parrott. Zij wilden de Engelsman definitief overnemen, maar een transfer naar de Duitse recordkampioen lijkt door het tekenen van dit nieuwe contract van de baan.