Faber verwacht meer van 'loyale jongen': 'Daar was hij beter dan bij PSV'

Faber verwacht meer van 'loyale jongen': 'Daar was hij beter dan bij PSV'

Gepubliceerd: vrijdag 7 februari 2020 om 13:29vr 07-02-2020 om 13:29

Laatste update: vrijdag 7 februari 2020 om 14:15vr 07-02-2020 om 14:15

Ernest Faber hoopt in de komende weken meer te zien van Ritsu Doan. De Japanner kwam afgelopen zomer voor 7,5 miljoen euro over van FC Groningen, maar heeft zijn stempel nog niet op PSV kunnen drukken. Faber laat zich ook uit over Noni Madueke.

Faber kent Doan van hun gezamenlijke periode bij FC Groningen. "Daar was hij beter dan nu", is de PSV-trainer duidelijk. "Hij mag nog beslissender zijn dan bij Groningen en zal zijn plekje moeten veroveren in deze selectie. We zijn bezig met hem te ondersteunen en hij vraagt wat we van hem verlangen."

Faber, die bij PSV op de vleugels speelt, vindt Doan meer middenvelder dan aanvaller. "Hij kan op meerdere posities spelen. Hij is een loyale jongen die hard werkt en hij gaat zijn kansen ook nog krijgen."

Volgens Faber zit Madueke dicht tegen een basisplaats aan. De Engelse tiener viel de laatste weken goed in en werd onlangs nog geprezen door Willy en René van de Kerkhof. Faber: "We hebben een traject met hem uitgestippeld en hij doet dat heel goed."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws