Ten Hag bevestigt: Blind keert na hartspierontsteking terug in selectie Ajax

Ten Hag bevestigt: Blind keert na hartspierontsteking terug in selectie Ajax

07-02-2020 13:35 Laatste update: 15:00
86

Daley Blind keert zondag terug in de wedstrijdselectie van Ajax voor de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Dat bevestigt trainer Erik ten Hag. De verdediger zal wel op de bank starten, geeft de oefenmeester van de Amsterdammers aan.

Blind herstelde de afgelopen twee maanden van een ontstoken hartspier, nadat hij in de Champions League-wedstrijd tegen Valencia naar de grond ging. Vorige week keerde hij na een aantal goed verlopen medische testen al terug bij de groepstraining en leek een rentree aanstaande. Die kan de verdediger in de Domstad gaan maken.

Wedden

Meer odds

Het is voor de verdediger geen mogelijkheid om bij Jong Ajax ritme op te doen en dus zal hij binnenkort weer minuten in het eerste gaan maken, geeft Ten Hag aan op de persconferentie voorafgaand aan de uitwedstrijd bij FC Utrecht. "De seinen staan op groen, maar hij is nog steeds in opbouw. Dat betekent dat hij de volgende stap richting het spelen van wedstrijden moet gaan zetten. Maar zijn gezondheid blijft het belangrijkste."

De trainer van de Amsterdammers kijkt ook nog een keer terug op het moment dat duidelijk werd wat er aan scheelde bij Blind. "Je bent bezorgd om het welzijn van de speler, dat is het belangrijkste", legt hij uit. "Het was een schok in de selectie en ook voor mij. Het zijn vrienden onderling, dus dat komt hard aan. Dat maakt wel dat er bezorgdheid is. We moesten pas op de plaats maken, maar dat is nu klaar."