AZ nog in onzekerheid in aanloop naar Feyenoord: 'Wordt een race tegen de klok'

AZ nog in onzekerheid in aanloop naar Feyenoord: 'Wordt een race tegen de klok'

07-02-2020 14:48 Laatste update: 15:20
43

AZ neemt het zondag in eigen huis op tegen Feyenoord en hoopt dan weer een beroep te kunnen doen op Owen Wijndal. Trainer Arne Slot leeft echter nog in onzekerheid en moet afwachten of de linksback daadwerkelijk in actie kan komen.

Wijndal is op de weg terug van een blessure en kon vrijdag in ieder geval weer trainen. "Het wordt een race tegen de klok. Hij stond vandaag gelukkig weer op het trainingsveld. We moeten het per dag bekijken. Het is in ieder geval prettig om een goede speler als Thomas Ouwejan achter de hand te hebben voor die positie", aldus trainer Arne Slot in aanloop naar het duel met Feyenoord.

Slot, die zondag naar alle waarschijnlijkheid wel weer kan beschikken over Ron Vlaar, kent het belang van de wedstrijd tegen de Rotterdammers. Feyenoord staat namelijk derde net onder AZ en kan de achterstand bij een overwinning terugbrengen tot vier punten. "We zitten nu in een heel mooie fase van het seizoen, waarin we nog in drie competities actief zijn. Hier hebben we het de afgelopen zeven maanden voor gedaan. Nu volgen alleen nog beslissende wedstrijden. Daar zijn we ons goed van bewust."

Met het treffen tussen de nummers twee en drie van de Eredivisie staat er zondag in ieder geval een mooi affiche op het programma, ziet ook Slot. "Het mooie aan deze wedstrijd is dat het twee ploegen in vorm zijn. Feyenoord heeft, sinds Dick Advocaat het daar over nam, de meeste punten gehaald van alle Eredivisie-ploegen. Beide ploegen hebben ook spelers die in vorm zijn. Mooier kun je het op voorhand niet hebben."