Idrissi valt opnieuw in de prijzen, Feyenoord levert weer beste Eredivisie-talent

Idrissi valt opnieuw in de prijzen, Feyenoord levert weer beste Eredivisie-talent

07-02-2020 16:04
94

Oussama Idrissi mag zich voor de tweede keer op rij Speler van de maand noemen in de Eredivisie. De AZ-aanvaller presteerde in de maand januari het beste op basis van statistieken.

In januari mocht Idrissi ook al de prijs voor beste speler van de maand december in ontvangst nemen en die titel prolongeert de buitenspeler nu dus. Daarmee is Idrissi de eerste speler die de prijs twee maanden achter elkaar wint. Bovendien is hij na Frenkie de Jong pas de tweede speler die de titel twee keer in één seizoen weet te pakken.

Idrissi, die momenteel op 12 competitietreffers staat, is bezig aan een uitstekend seizoen bij AZ en vloog na de winterstop uit de startblokken. Hij opende direct de score in het eerste duel van 2020 tegen Willem II, maar ondanks die treffer verloren de Alkmaarders dat duel met 1-3.

Nadat Orkun Kokcü in december de beste speler onder 21 jaar was, levert Feyenoord ook in januari het beste talent van de Eredivisie. Luis Sinisterra gaat er nu namelijk met de prijs vandoor en mag zich Speler van de Maand U21 noemen. Sinisterra bloeide helemaal op onder de nieuwe trainer Dick Advocaat – net als heel Feyenoord eigenlijk – en ziet dat nu bekroond worden met de prijs voor beste speler onder 21 jaar.