'FC Utrecht mist de spelers die écht de grens opzoeken tegen jong Ajax-middenveld'

'FC Utrecht mist de spelers die écht de grens opzoeken tegen jong Ajax-middenveld'

07-02-2020 16:44
63

Alfons Groenendijk vraagt zich af of het huidige FC Utrecht in staat is om met het mes tussen de tanden te spelen tegen Ajax. Hij weet als oud-speler van beide clubs als geen ander dat het de wedstrijd van het jaar is in de Domstad.

"Op zo'n dag kan er altijd net even iets meer. Dat zal ook dit jaar de bedoeling zijn. Ajax heeft ook de nodige problemen, dat moeten we niet vergeten. Ze zijn niet zo dominant en goed als wanneer ze compleet zijn. Maar Utrecht mist ook een paar spelers", vertelt Groenendijk aan Voetbal International. "Je hebt bij Utrecht spelers nodig die écht de grens opzoeken, maar het zijn voornamelijk heel vaardige voetballers."

"In mijn tijd had je Stijn Vreven en Jean-Paul de Jong", vervolgt Groenendijk. "Ik vraag me af of Utrecht die spelers nu in huis heeft. Je moet ze wel aanpakken. Ajax speelt mogelijk met een heel jong middenveld, met Eiting en Gravenberch. Dan is de remedie: pak ze keihard aan. Dan begint er wat te leven op de tribunes."

Groenendijk is wel onder de indruk van Eiting. "Het is een heel slimme en vaardige speler. Ik vind het een goede speler. Het moet de komende periode gaan blijken of hij ook internationaal een rol kan spelen bij Ajax. Dat is nu nog de vraag."

Vermoedelijk moet de controleur pas op de plaats maken als iedereen weer fit is. Ook AZ zal niet opgewassen zijn tegen een fit Ajax, voorspelt Groenendijk. "Je krijgt nog Ajax - AZ in de Arena. Ik geloof dat Ajax het wel gaat winnen van AZ als het gaat om het kampioenschap."