AZ deelt nieuw contract uit: 'Jongen die het team op sleeptouw kan nemen'

AZ deelt nieuw contract uit: 'Jongen die het team op sleeptouw kan nemen'

07-02-2020 17:46 Laatste update: 17:52
22

Pantelis Hatzidiakos en AZ gaan langer met elkaar door. De 23-jarige verdediger zette vrijdag zijn handtekening onder een nieuw contract tot medio 2024, maken de Alkmaarders bekend. Zijn oude verbintenis liep volgend jaar zomer af.

Hatzidiakos doorliep sinds 2011 de jeugdopleiding van AZ en debuteerde in december 2015 in het eerste elftal. Sindsdien speelde hij 83 wedstrijden in de Alkmaarse hoofdmacht, waarin hij vijf keer scoorde. Vooral dit seizoen maakte de Griek na een aarzelende start een sterke indruk. Dat resulteerde onder meer in zijn interlanddebuut. De zware knieblessure die hij eind november opliep zette voorlopig een streep door zijn opmars.

De mandekker reageert verheugd op zijn nieuwe contract. "Hieruit spreekt enorm veel vertrouwen van de club. Ik ben de club heel dankbaar", zegt hij. "Het begon voor mij niet makkelijk, maar ik heb daarna iedereen laten zien wat voor karakter ik heb. Ik heb me keihard terug geknokt in het elftal en ik heb internationale wedstrijden gespeeld voor Griekenland. Dat was een prachtige tijd. Helaas raakte ik toen geblesseerd. Ik weet echter wel dat ik sterker terug kom."

Directeur voetbalzaken Max Huiberts heeft veel vertrouwen in Hatzidiakos. "Panta was een basisspeler bij ons. Hij is één van de jongens die het team op sleeptouw kan nemen", stelt hij. "Wanneer hij weer fit is, verwacht ik niks anders van hem. Wij hebben er geen enkele twijfel over dat hij sterker terug zal komen."