'Real overwoog Odegaard te verkopen aan Ajax, maar ziet nu veel toekomst in Noor'

'Real overwoog Odegaard te verkopen aan Ajax, maar ziet nu veel toekomst in Noor'

Gepubliceerd: vrijdag 7 februari 2020 om 18:08vr 07-02-2020 om 18:08

Martin Odegaard vertolkte donderdagavond samen met Alexander Isak een hoofdrol tijdens de stunt van Real Sociedad tegen Real Madrid in de Copa del Rey. In de Spaanse hoofdstad gaan steeds meer stemmen op om de Noor vervroegd terug te halen, maar daar willen de Basken niets van weten.

Volgens Marca overwoog Real Madrid afgelopen zomer nog om Odegaard te verkopen aan Ajax. Uiteindelijk opteerde De Koninklijke ervoor om de 21-jarige middenvelder na sc Heerenveen en Vitesse voor twee jaar te verhuren aan Real Sociedad. Die keuze pakt geweldig uit. Odegaard blinkt wekelijks uit en deed zijn broodheer donderdag de das om in het Estadio Santiago Bernabéu (3-4).

Real Madrid is onder de indruk van de ontwikkeling van Odegaard en denkt dat hij nu al van toegevoegde waarde kan zijn. De pogingen om hem eerder terug te halen houden wel verband met de toekomst van Luka Modric én de bereidwilligheid van Real Sociedad, weet Marca. De Basken lijken namelijk niet happig om de jonge spelmaker nu alweer te laten gaan, al sluit de Spaanse sportkrant niet uit dat er een oplossing komt.

Voorzitter Jokin Aperribay van Real Sociedad vertrouwt erop dat Real Madrid zich aan de afspraken houdt. "Real Madrid is een fatsoenlijke club", zegt hij. "We hebben Odegaard voor twee jaar gehaald en hopen dat alles zo blijft. Dat gezegd hebbende, hij is een Real Madrid-speler en als ze willen praten zullen we praten."

Odegaard zelf wil pas na dit seizoen een keuze maken. Hij sprak eerder de verwachting uit de twee jaar vol te maken in San Sebastian.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Odegaard een succes worden bij Real Madrid?

(2017 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws