Jonker: 'Ik ken de salarisstrookjes hier bij Telstar... Kan eigenlijk niet'

Jonker: 'Ik ken de salarisstrookjes hier bij Telstar... Kan eigenlijk niet'

07-02-2020 20:20
46

Andries Jonker heeft alle begrip voor zijn spits Reda Kharchouch, die tijdens de winterstop dolgraag naar Sparta wilde. Telstar wilde echter niet meewerken aan een uitgaande transfer van de Keuken Kampioen Divisie-sensatie, die al op zestien Keuken Kampioen Divisie-treffers staat tijdens zijn eerste profseizoen.

Jonker gunt Kharchouch én zijn ploeggenoten met alle liefde en plezier een stapje hogerop. "Ja, ik ken de salarisstrookjes aan het einde van de maand... Dat kan eigenlijk niet", liet hij voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen NEC weten aan FOX Sports.

"Als je zo verschrikkelijk hard werkt, zo gemotiveerd bent, dag in dag uit, net zoveel traint als Bayern München of Ajax... En er komt aan het einde van de maand eigenlijk niets binnen", vervolgde de 57-jarige Amsterdammer. "Natuurlijk gun ik die gasten dan een stap omhoog. Dat is toch logisch?"

Kharchouch mocht op Deadline Day – toen Telstar aantrad tegen Almere City – thuis blijven, in afwachting van een eventuele transfer in extremis. Die kwam er echter niet, waardoor de spits vrijdag weer het shirt van de Witte Leeuwen draagt.