Mühren weer goud waard, zevenklapper (!) NEC, teleurstellend debuut Hyballa

07-02-2020 21:57 Laatste update: 23:30
28

SC Cambuur heeft achtervolgers Jong Ajax, FC Volendam en De Graafschap voorlopig op afstand gezet. De Keuken Kampioen Divisie-koploper zette thuis MVV opzij, in de wetenschap dat de nummers twee, drie én vier maandagavond pas in actie komen.

SC Cambuur-MVV 2-1
Topscorer Robbert Mühren maakte weer eens het verschil voor de ploeg van Henk de Jong. Tussen minuut 17 en 19 voegde hij nog maar eens twee treffers toe aan zijn imposante statistieken: eerst benutte Mühren een strafschop, vrijwel direct daarna kon hij ook de 2-0 binnenwerken. Op slag van rust leek hij voor een zuivere hattrick te tekenen, maar de Noord-Hollander raakte de lat. De marge leek veilig voor Cambuur, dat echter toch nog op moest passen: Joeri Schroijen hielp MVV na rust terug in de wedstrijd na een missertje van Erik Schouten. Verder liet Cambuur het echter niet komen.

Telstar-NEC 1-7
Mühren is in de strijd om de topscorerstitel twee doelpunten uitgelopen op Telstar-rivaal Reda Kharchouch, die zijn kruit droog hield tegen NEC. Meer reden tot juichen hadden de Witte Leeuwen niet: NEC hield huis in Velsen-Zuid en nam mede dankzij twee goals van Zian Flemming een 1-7 (!) overwinning mee naar Nijmegen. Telstar had naast Volendam aan kop in de derde periode kunnen komen, maar moet voorlopig een pas op de plaats maken.

NAC Breda-TOP Oss 1-1
De rentree van Peter Hyballa op de Nederlandse velden is uitgelopen op een deceptie: NAC kwam tegen provinciegenoot TOP Oss niet verder dan een gelijkspel. De thuisploeg was aanvankelijk de baas en kwam via Arno Verschueren op voorsprong. Twintig minuten voor tijd werd het echter weer gelijk door een fraaie kopbal van Rick Stuy van den Herik. Finn Stokkers kreeg nog een uitgelezen kans op de winnende goal, maar trof de paal en kon gemor en gefluit bij het eindsignaal niet meer voorkomen.